Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kipburgers met tomatencompote

Door: marcdepester

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Voor de burgers :
kipgehakt 400 g
rode chilipeper (gesnipperd) 1
citroen (geraspte schil) 1
bladpeterselie (gesnipperd) 1 el
ei 1
paneermeel 3 el
boter

Voor de compote :
tomaten 4
ui 1
aubergine 1
wortel 1
paprikapoeder
tijm 3 takjes
rode wijnazijn 2 el
zonnebloemolie
peper en zout



Makkelijk en erg lekker met aardappelpuree deze huisgemaakte kippenburgers ! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Meng het kipgehakt met de chilipeper, citroenrasp, peterselie, het ei en het paneermeel. Vorm kleine burgers en laat ze 10 minuten opstijven in de koelkast.
-Pel en snipper de ui.
-Snij de wortel in kleine blokjes.
-Spoel de aubergine en tomaten en snij in blokjes.
-Stoof de groenten in een scheutje zonnebloemolie.
-Blus met de rodewijnazijn en breng op smaak met geriste tijm en peper en zout. Laat 15 minuten op 'n zacht vuur pruttelen.
-Bak de kipburgers goudbruin en gaar in boter en lepel er de tomatencompote bij.

Tags

Bron

Libelle



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top