Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gehaktballetjes gevuld met mozzarella in tomatensaus!

  • Europees Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

+/- 350 a 400 gram mager rundergehakt
Een zak/bakje mini mozzarella bolletjes
1 ei
3 eetlepels panko (Japans broodkruim)(paneermeel kan ook)
2 theelepels zout
2 theelepels knoflookpoeder
2 theelepels uienpoeder
Wat vers gemalen peper (ik ben er nooit zuinig mee)
1/2 theelepel chinese 5 spices
2 theelepels oregano
2 theelepels gedroogde basilicum
Voor de saus:

1 pak gezeefde tomaten
1 grote rode ui
Een halve courgette
2 teentjes knoflook
Peper/zout
1 eetlepel Italiaanse kruiden
En dan natuurlijk nog pasta naar keus! (+/- 250 gram)
Evt. Extra geraspte kaas


HULPMIDDELEN

Slowcooker


Gehaktballetjes gevuld met mozzarella in tomatensaus, een heerlijk recept klaar gemaakt in de slowcooker!

Bereidingswijze

Het maken van de gehaktballetjes:

Meng alle ingredi├źnten behalve de mozzarella door elkaar, kneed even goed door.

Maak er vervolgens balletjes van en druk daar een bolletje mozzarella in. Je moet het bolletje als het waren verstoppen in het gehakt.. Ik kwam precies uit met het gehakt en de bolletjes mozzarella. Maar heb je nog gehakt over, dan maak je er gewoon nog een paar zonder mozzarella.

Bak de gehaktballetjes aan op middelhoog vuur in een wok.. Ze hoeven nog niet gaar te worden! Schep de gehaktballetjes in de Slowcooker. Dit aanbakken is trouwens niet noodzakelijk, maar omdat de gehaktballetjes gevuld zijn was ik bang dat ze sneller uit elkaar zouden vallen wanneer ik ze direct in de slowcooker zou doen.

De tomatensaus:

Bak nu even de gesneden rode ui, de knoflook en de gesneden courgette aan in dezelfde wok en schep dit bij de gehaktballetjes. (ook hier is aanbakken niet noodzakelijk)

Daar overheen gaan de gezeefde tomaten, wat peper en zout en de Italiaanse kruiden.

Zet de slowcooker 2,5 a 3 uur op low.

Kook vlak voor de slowcooker klaar is de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.

Maak je bordje af met nog wat geraspte kaas! Voil├ą, een heerlijk bordje pasta met gehaktballetjes gevuld met mozzarella in tomatensaus!

Tags, ,

Bron

Ashley willems.nl



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van magdas
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top