Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Kip gehaktballetjes uit de slowcooker!

Door: magdas

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 20 personen


800 gram kippengehakt
2 eieren
3 heel fijn gesneden lente uitjes
Een handje geroosterde pijnboompitjes
2 eetlepels fijn geraspte Parmezaanse kaas
3 theelepels Italiaanse kruiden
2 fijn gehakte knoflook teentjes
4 eetlepels paneermeel of panko (Japans broodkruim)
1 theelepel zout
1 theelepel zwarte peper
1 theelepel gerookt paprika poeder (sweet)


Verder heb je nodig


Bereidingstijd: voorbereiding +/- 10 minuten + 2 uur in de slowcooker.


Heerlijke kip gehaktballetjes uit de Slowcooker! Lekker als borrelhapje maar ook door een lekkere pastasaus bijvoorbeeld. Kip gehaktballetjes uit de slowcooker. . Ik vind lekkere balletjes altijd heerlijk bij de borrel, op een broodje of heerlijk door de pastasaus. Vaak vries ik porties in zodat ik altijd lekkere balletjes op tafel kan toveren wanneer er bijvoorbeeld onverwachts visite is. Deze balletjes hebben trouwens een Italiaanse twist!Deze balletjes zijn klaar gemaakt in de slowcooker maar je kunt ze natuurlijk ook gewoon bakken in een koekenpan. Wat jij wilt!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De bereiding is erg simpel, bovenstaande ingrediënten meng je goed door elkaar. Gehaktballetjes maken betekend altijd dat je vieze handen krijgt!

Maak er vervolgens mooie balletjes van.

De balletjes gaan zonder toevoeging van vocht in de slowcooker. Ik heb de slowcooker wel even ingevet met wat olijfolie om aanbakken te voorkomen. Na 2 uur op high waren mijn balletjes klaar! De tijd kan per slowcooker soms nog weleens verschillen.

Ik roer de balletjes tussentijds altijd een keertje door.

Tags,

Bron

Ashleywillems.nl



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van magdas
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top