Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Mongolian beef uit slowcooker of wok.

Door: magdas

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 2 personen


400 gram (kogel)biefstuk
Een hele bos lente ui
1 eetlepel bruine suiker
2 tenen knoflook (fijn gehakt)
1,5 cm gember (fijn gehakt)
50 ml sojasaus
25 ml water
2 eetlepels maismeel
Peper/zout
1 theelepel chili poeder of een half fijn gesneden chili pepertje
En natuurlijk rijst, ik heb gekozen voor basmati rijst


Verder heb je nodig


Slowcooker of wok.


Je kunt dit recept op 2 manieren bereiden: in de wok of in de slowcooker!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zet allereerst alvast water op voor het koken van de rijst..

Snijd de biefstuk in iets dunne plakjes. Wentel deze allemaal even door het maismeel. Zorg dat alle stukjes een dun laagje hebben gekregen en laat dit vervolgens even staan.

Hak de knoflook, de gember en eventueel je chili pepertje fijn.

Snijd ook alvast de lente ui in (scheve) stukken (groot & klein).



Verwarm wat olie in een steel pannetje en bak de knoflook/gember/chili even kort en voeg hier de bruine suiker/sojasaus en het water aan toe.. Laat dit even rustig pruttelen/inkoken tot saus. Voeg naar smaak ook nog wat peper/zout toe. (Let op: de soja is al zout van zichzelf)

Kook de rijst zolang als op de verpakking vermeld staat

Verhit nu wat olie in een wok, laat dit goed heet worden..(maar niet verbranden)

Bak de biefstuk een aantal minuten lekker bruin, voeg ook alvast de helft van de lente ui toe.

Voeg als laatst je saus toe aan de biefstuk en roer dit even goed door.

Als de rijst ook klaar is kun je opscheppen! Voeg op de borden de andere helft van de lente ui toe.

Je kunt aan tafel! :-)

Bereiding in de Slowcooker
Dan adviseer ik om de biefstuk eerst (kort) aan te bakken in de wok. (ook eerst even door het maismeel of bloem halen)

Stop daarna de biefstuk/lente ui, de knoflook, de gember, de chili de sojasaus, en het water in de slowcooker en zet dit 1,5 a 2 uur op low.

Voeg daarna de suiker toe en laat dit oplossen en binden met de rest. Voeg eventueel een theelepel bloem toe om de saus verder te laten indikken (in de slowcooker komt natuurlijk wat meer vocht vrij) Breng het geheel lekker op smaak met eventueel nog wat extra peper of zout.

Bij bereiding in de slowcooker kun je ook kiezen voor riblappen in plaats van biefstuk, dan adviseer ik 7 a 8 uur op low.

Tags, ,

Serveertip

In de wok is dit gerecht snel klaar. Ca. 20 minuten.

Bron

Ashleywillems.nl



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van magdas
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top