Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Heerlijke goulash uit de slowcooker, of uit de braadpan.

Door: magdas

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Een kilo rundvlees, ribbraadlappen niet te mager!
2 grote uien
2 paprika's
Bouillon blokje of een theelepel bouillon poeder (rund)
3 tenen knoflook
1 klein blikje tomaten puree
1 pak gezeefde tomaten of een blik gepelde tomaten
3 laurier blaadjes
1,5 theelepel karwijzaad
2 eetlepels bloem
peper/zout
1 theelepel knoflookpoeder
1 theelepel gerookt paprika poeder (ik gebruikte sweet, maar pikant kan ook)
1 klein bekertje creme fraiche (hoeft niet persé)
Rijst naar keuze!


Verder heb je nodig


Slowcooker


Wat is er met deze koude dagen nou lekkerder dan een heerlijke pan warme goulash..?

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Goulash uit de Slowcooker ->

Je kunt ervoor kiezen de uien, paprika en het rundvlees eerst aan te bakken. De meningen hierover lopen nogal uiteen, ik heb het niet gedaan.

Onderin de pan gaan de gesneden uien, gevolgd door de gesneden paprika en de knoflook tenen.

Snij het rundvlees in blokjes en haal deze even door de bloem. De bloem gaat er straks voor zorgen dat je een goed gebonden saus krijgt.

Het vlees gaat bovenop de uien en de paprika.

Vervolgens gaan de kruiden en de bouillon poeder er overheen, de tomaten puree en de gezeefde tomaten/gepelde tomaten.

Zet de slowcooker aan voor 8 uur op low. Let op: ik heb dus geen water toegevoegd!

Na 8 uur haal je de deksel eraf en roer je het geheel goed door.. Roer nu ook de creme fraiche er doorheen.

Laat de deksel even van de pan en laat de goulash even een minuut of 10 verder indikken.. Oja, vergeet de laurier blaadjes er niet uit te vissen!

Zoals ik in elk recept schrijf: PROEF, en breng naar wens nog verder op smaak.

Kook de rijst zolang als op de verpakking vermeld staat.. en voilÄ, een heerlijke goulash uit de slowcooker! Goulash smaakt trouwens ook erg lekker met pasta of aardappelpuree! Leuk voor de afwisseling!

Goulash uit de braadpan ->
Bak allereerst de gesneden uien, paprika en knoflook aan in de pan.. (in olijfolie)

Snij het rundvlees in kleine blokjes en haal even door de bloem.. De bloem gaat er straks voor zorgen dat je een goed gebonden saus krijgt. Bak het rundvlees mee met de paprika, uien en knoflook. Bak het vlees aan, maar niet gaar!

Voeg ook de kruiden en de tomaten puree toe en bak dit ook even mee.

Als laatst voeg je de gezeefde tomaten/gepelde tomaten toe en 300 ml runderbouillon! In tegenstelling tot de bereiding in de slowcooker gaat er dus nu wel vocht bij.

Doe vervolgens de deksel op de pan en laat het minimaal 3 uurtjes op heel laag vuur stoven.

Tags, , ,

Bron

Ashleywillems.nl



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van magdas
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top