Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Amerikaanse keuken
  5. Chinese spareribs met hoisin…

Chinese spareribs met hoisin…

Door: magdas

  • Amerikaans Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 06-10-2017

Ingrediënten 2 personen


+/- 1,5 kilo ongemarineerde ongegaarde spareribs (makro, sligro, hanos, slager)
Voor de rub:

3 theelepels knoflookpoeder
3 theelepels zout
3 theelepels gerookt paprikapoeder (sweet)
1 a 2 theelepel Chinese 5 spices
2 theelepels gemberpoeder
1 theelepel chipotle (gerookte chili peper)
Voor de marinade:

8 eetlepels hoisin saus (Lee Kum Kee)
1 a 2 eetlepels gembersiroop
1 eetlepel soja saus
2 eetlepels sesamolie
Klein scheutje ketjap
1 eetlepel honing
peper/zout


Verder heb je nodig


Slowcooker


Het was een tijdje rustig hier op de blog qua slowcook recepten. Ik gebruik mijn  coleslaw.Het geheim van overheerlijke spareribs? Zonder vocht voorzien van kruidenrub langzaam garen in de Slowcooker. Daarna op de bakplaat, aflakken met marinade en nog even onder de grill.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De droge kruiden voor de rub meng je goed door elkaar. Wrijf de spareribs hier helemaal mee in, het liefst een dag van te voren.

Zet ze op hun kant in de slowcooker zonder extra toevoeging van vocht. Zet de slowcooker 4,5 a 5 uur op low. Tussendoor omdraaien is niet nodig.

Meng alle ingrediënten voor de marinade ook goed door elkaar.

Als de spareribs klaar zijn gaan ze op een bakplaat en lak je de spareribs met de marinade af.. Ik heb ze na 8 minuten even uit de oven gehaald en nog een keer in gesmeerd.. In totaal gaan ze +/- 10 a 15 minuten onder de grill.. (220 graden). Wel even goed in de gaten houden de eerste keer, iedere oven is anders. Verbrand smaken ze natuurlijk een stuk minder lekker.

Tags, , ,

Serveertip

Maar heb je geen slowcooker in huis? Geen paniek!! Je kunt ze ook in de oven klaar maken! De spareribs in een schaal en afdekken met aluminium folie, 3 uurtjes op 100 graden! Na drie uurtjes de folie eraf en ook aflakken met de marinade en nog even onder de grill..

Bron

Ashleywillems.nl



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van magdas
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top