Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Lekker anders: Eier'gehakt'ballen

Door: Delarosa

  • Vegetarisch Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


9 eieren
70 gr Croma/margarine naar smaak
1 ui, gesnipperd
1 grote aardappel, gaar en geraspt
Fijngesneden peterselie
Peper & zout naar smaak
Paneermeel


Verder heb je nodig


Kookpan
Snijplank
Scherp mes
Keukenmachine/blender of staafmixer met molentje
2 diepe borden
Koekenpan


Ik kwam dit tegen op het internet, bij KookJij om precies te zijn.
Nog niet geproefd zelf, maar ga het zeker een keer proberen, ziet er niet slecht uit...
En een dagje geen vlees of vis kan helemaal geen kwaad toch?
De foto erbij is ook van Marijke Geurts, de inzendster van het recept.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Kook 7 eieren hard, schrik af onder koud water en pel ze.
Fruit de gesnipperde ui in een beetje Croma of margarine even aan.
Maal de gekookte eieren fijn.
Meng hier het rauwe ei, aardappelrasp, peterselie en gefruite uitje door.
Breng op smaak met peper en zout.
Klop het laatste ei los in een bord, doe in het andere bord het paneermeel.
Vorm 4 stevige ballen van het eimengsel en haal ze door geklopt ei en paneermeel.
Duw evt ietsje platter en bak in de overige Croma of margarine mooi goudbruin.
Laat even uitlekken op bv keukenpapier en Smullen maar!

Tags

Serveertip

Lijkt me persoonlijk lekker bij aardappels en spinazie a la crème!

Bron

Marijke Geurts, Kookjij



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top