Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Chicken Katsu Curry

Door: DiscreteTomato

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 2 personen


CURRY ROUX
4 el bloem
3 el boter
2 el garam masala
1 tl koriander
1 tl cayenne
1 tl komijn
1 tl zwarte peper

CURRY
2 grote kippen borsten
2 wortels
2 aardappelen
1 gele ui
0.5 Japanse radijs
1 appel
2 knoflookteentjes
4-5 cm gember
1 liter kippen bouillon
1 el honing
1 el ketchup
1 el soja saus


Verder heb je nodig


Wok
Olie
Klopper
Pan


Dit is een lekker recept uit de Japanse keuken

Ontdek meer:

Bereidingswijze

CURRY ROUX
Smelt de boter en mix allen door elkaar. Kook dit 10 tot 15 minuten op laag vuur.

CURRY
Snij alle groenten een aardappelen in middelgrote stukken, rasp de knoflook en gember.
Rasp de zeer fijn (moet bijna verdwijnen in de saus).
Snij de kip in grote brokken. Doe hier zout en peper en bak het voor een paar minuten in een grote pan op hoog vuur bruin.
Haal de kip uit de pan.
Wok de ui in olie totdat het semi-transparant wordt. Hierna de wortel, Japanse radijs, knoflook en gember toevoegen en dit mee wokken voor één of twee minuten. Doe ook de kip in de wok.
Voeg hier de kippenbouillon, geraspte appel en de honing aan toe. Kook dit op middelhoog vuur voor ongeveer 20 minuten.
Voeg de aardappelen toe met drie eetlepels CURRY ROUX, de ketchup en de sojasaus. Kook dit voor 15 tot 20 minuten totdat de aardappelen bijna gaar zijn (ze mogen niet uit elkaar vallen).

afhankelijk van de smaak kan je nog wat CURRY ROUX en/of wat zout toevoegen. Kruid het tot smaak met soja saus, honing en ketchup.

KATSU CHICKEN
Snij een grote kippenborst horizontaal door de midden. Sla dit tot ongeveer 1cm dikte.
Voeg hier peper en zout aan toe. Dip dit als eerst in de bloem, hierna in de geklopte ei en dan in het Japans paneermeel. Druk dit er goed in.
Wok dit in één of twee cm olie op 170°C voor een paar minuten totdat het bruin en knapperig is.
Droog de kip op keukenpapier. Doe er ook een beetje zout over. Garneer dit met lente-ui en serveer met rijst, shichimi togarashi en de CURRY.

Tags, , , , ,

Serveertip

De CURRY ROUX kan je ongeveer één maand goed houden. Je kan er elke curry dikker mee maken.
Als je de CURRY wat pittiger wilt hebben kan je ook wat hete saus toevoegen.

Bron

Https://www.reddit.com/r/food/comments/74fgwm/homemade_chicken_katsu_curry/



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van DiscreteTomato
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top