Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Boerenkool lekker Anders

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

* 600 gram verse boerenkool
* 750 gram aardappelen
* 1 rookworst
* 1 zoete appel
* 100 gram spekblokjes
* 1 ui
* 1 bouillonblokje
* 5 plakjes bladerdeeg

Voor de Boerenkool Boemboe:

* beetje melk
* beetje nootmuskaat
* beetje maggi
* beetje peper
* 1 eetlepel mosterd ( grove )
* 1 eetlepel gembersaus
* 1 eetlepel azijn


HULPMIDDELEN

Springvorm 21 of 23 cm
Deegrol
Pannenset
Mes

Dezelfde geweldige smaken in een luxe presentatie.

Maak van boerenkool een feest - taart.

Ingrediƫnten

Spingvorm voorzien van bakpapier en rand invetten met boter

Deeg erin en afsnijden onder de rand en wat over is gebruiken voor bovenkant

Laagjes maken van boerenkool met plakjes rookworst.

Parel62

In een rechtevorm gedaan door Parel62


Heerlijke Hartige Boerenkool Taart.

Een variant op mijn recept boerenkool Zacht, Zoet, Romig en Pittig.

Thuis, zet je gewoon deze stamppot in een pan op tafel en is het opscheppen en genieten van een Oer-Hollandse maaltijd.
Echter soms wil je iets speciaals doen en samen met je visite genieten van dezelfde lekkere stamppot in een wat mooiere presentatie !

Hoe dan ook, deze boerenkool is altijd lekker !!

Bereidingswijze

Ik doe de verse boerenkool meestal 2 zakken van 300 of 400 gram, altijd eerst nog even een nachtje in de vriezer !!

Kook eerst de boerenkool ca. 60 min voor en ondertussen deeg uitrollen en springvorm voorzien van bakpapier en boter en dan deeg erin doen.

Deeg onder de rand afsnijden en daarvan een cirkel maken om straks de taart af te dekken.
Gaatjes prikken in de bodem en het eerste laagje boerkool in de springvorm en bedekken met de helft van de rookworst, tweede laag dito en daarop het derde laagje en afdekken met het bladerdeeg.

Maak ook alvast de Boerenkool Boemboe, met een beetje melk warm met daarin een beetje maggi, mosterd, nootmuskaat, peper en een scheutje gembersaus en azijn.

Indien de boerenkool goed is voorgekookt evt. wat water toevoegen en een bouillonblokje, aardappels en de in stukjes gesneden appel.

De laatste 10 minuten het vuur laag en voeg evt. de rookworst toe en de reeds voor gebakken ui en spekjes.
Daarna heel goed het water afgieten !! evt. even terug op de warmtebron om al het vocht te laten verdampen.

Verdeel de boerenkool Boemboe mooi, warm en gelijkmatig door de boerenkool.
Gewoon doen op je eigen gevoel en alles door elkaar stampen.

Gaatjes prikken in de bodem en leg het eerste laagje boerkool in de springvorm dan bedekken met de helft van de rookworst, tweede laag dito en daarop het derde laagje en afdekken met het bladerdeeg.
Deze kun je een beetje instrijken met eigeel om goed te laten plakken.

Tags, ,

Serveertips

Serveer er wat extra mosterd, zilveruitjes en / of een schepje appelmoes bij.



Leuk recept? Deel het
Reacties (8)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ger1958
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top