Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Zomerse couscoussalade met tonijn

Door: LuukSpee013

  • Internationaal
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


- 250 gr. (voorgekookte) couscous, om te wellen
- 275 - 300 ml. kokendhete groentebouillon (afhankelijk van smaak en droogte v.d. couscous)
- 195 gr. tonijn uit blik op water (1 blikje), uitgelekt
- 2 eetlepels limoensap
- 2 eetlepels sesamzaad
- 120 gr. (zwarte) olijven, in ringen gesneden
- 300 gr. gebroken sperzieboontjes
- 250 gr. snoeptomaatjes, gehalveerd
- 1 rode ui, fijngesnipperd
- 20 gr. verse koriander, fijn gehakt
- 3 el olijfolie
- zout en peper, naar smaak
- evt. verse dille (ter garnering)



Deze simpele maaltijdsalade haalt de zomer gegarandeerd in huis. Ik maak hem dus graag op gure herfstdagen, wanneer ik terugverlang naar langere dagen en de zomerzon. 
Daarbij is de salade makkelijk van tevoren te maken en is dus ideaal om mee te nemen, of om voor grote groepen eters te serveren. 

Couscous is tegenwoordig bijna net zo geïntergreerd in de Nederlandse keuken, als spinazie en doperwtjes. Iedere supermarkt puilt uit van de verschillende soorten voorgekookte cousous, die je aleen maar hoeft te wellen - wat trouwens een aftreksel is van échte (gestoomde) couscous. Je zult dus geen moeite hebben om aan alle ingrediënten te komen. Desalniettemin geeft deze maaltijdsalade mij een zonnig vakantiegevoel en dat wil ik graag met jullie delen. 

Smakelijk! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Bereid de couscous zoals aangegeven op de verpakking, maar gebruik in plaats van kokend water de bouillon. Kook de sperziebonen in 6 min. beetgaar.
2. Spreid de couscous uit op een wijde schaal om snel te laten afkoelen tot kamertempratuur. Giet de sperziebonen af en spoel onder stromend water koud.
3. Rooster het sesamzaad in een droge Koekenpan goudbruin en schud dit op een bord.
4. Meng de olijfolie en het limoensap door de couscous en schep er de sperziebonen, tonijn, tomaatjes, olijven en ui door. Bestrooi de salade met de koriander, evt. de dille en het sesamzaad. Breng op smaak met peper en zout.

Tags, , , , , ,

Serveertip

Je kunt de salade eten als een simpel hoofdgerecht, als lunch of als voor- of bijgerecht bij een uitgebreider diner.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van LuukSpee013
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top