1 pompoen
1 bol knoflook
2 el gerookte paprikapoeder
2 el garam masala
1 el kurkumapoeder
1 el geraspte gember
peper en zout
1,5 l water
Bekleede bakplaat, soeppan, staafmixer
Deze soep gemaakt met gepofte knoflook, garam masala, paprika poeder, kurkuma en gember is een ware smaakexplosie!
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Snijd de pompoen door de helft, haal de zaden eruit en was hem. Leg hem vervolgens met het vruchtvlees naar boven op de bekleedde bakplaat. Smeer hem in met een el paprikapoeder en een el garam masala. Snijd de bol knoflook ook doormidden en leg die erbij. Zet de bakplaat voor ongeveer 40 minuten in de oven.
3. Verhit een el olie in de soeppan en bak hier de overige kruiden aan toe. Haal de halve knoflooktenen uit de schil en doe deze samen met de pompoen bij het kruidenmengsel in de pan. Bak ongeveer 3 minuten mee en voeg het water toe.
4. Mix het geheel glad met de staafmixer.
didoroelofsen867 15-10-2017
(-:
Delarosa 15-10-2017
Sabine....
jacquelinequakkelaar 15-10-2017
Fantastisch recept Selma, heerlijke kruidige soep.
Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »
Smulweb is uitgeroepen tot beste en populairste Website van het Jaar 2017 in de categorie Culinair! Een grotere waardering dan het winnen van deze prijzen is er niet.… Lees verder »