Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Duitse campingbroodjes

  • Duits
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 16 personen

Ingredienten

500 gr. bloem (type 405)
42 gr. verse gist
350 ml melk
125 gr roomboter, ongezouten
100 gr fijne tafelsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 afgestreken theelepel bakkerszout (ong. 7 gram)
1 heel ei (M)
Het eiwit van 1`heel ei (mt M)
100 gr. hagelsuiker
1 eigeel van 1 hel ei (mt M)
1 eetlepel melk
Hagelsuiker voor afwerken



Wij wonen tegen de Duitse grens aan en komen daar regelmatig voor de boodschappen en tanken etc. n natuurlijk vergeet ik mn meel en bakspullen niet! In mn recept staat vermeld dat er type 405 is gebruikt. Dit staat  gelijk aan (amerikaanse) patentbloem. Je kan ook biologische patent nemen .

Bereidingswijze



Doe de bloem met zout, suiker en vanillesuiker in een kom en meng goed door.
Maak in het midden een kuiltje en doe het ei en eiwit hierin. Brokkel het gist eroverheen.
Verwarm de melk en smelt de boterin de melk. Doe dit mengsel bij de bloem en mix het kort op lage stand.
Ongeveer drie minuten en daarna voor 5 minuten wat sneller. Laat het tien minuten ruswten en mix daarna nog eens voor vijf
minuten op hoge stand.
Neem het deeg uit de kom en halveer in 2 gelijke hoeveelheden. Verdeel de hagelsuiker door 1 helft van het deeg.
Vorm van beide helften elk en rol van 32 cm en zorg dat je hieruit 16 gelijke stukken deeg haalt. Bol de deegstukjes zonder hagelsuiker op
en druk ze daarna met je hand plat met een doorsnede van 8 cm .
Maak bolletjes van de deegsukjes met hagelsuiker, zet ze op de platgevormde ronde deegstukken en pak het bolletje in.
leg met de naad naar beneden op de bakplaat, hou ongeveer 5 cm ruimte tussen de bolletjes. Maak een mengsel
van melk met eigeel en strijk hiermee je bolletjes in. Snijd hierna met een scherp mes . Dit kan je houden bij en snede of een kruis, net wat je leuk vind.
Laat de bolletjes rijzen voor ongeveer 45 minuten. Ik laat ze in de oven rijzen op 40 graden. Wannee je ziet dat ze in volume bijna zijn verdubbeld verwarm je je oven voor op 180 graden
Strooi wat hagelsuiker over de bolletjes en bak ze af in 20-25 minuten

Veel succes

Tags,

Bron

Chefkoch.de



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van moniquebvg
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top