Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Lasagne met tomaten, mascarpone en mozzarella = Smullen van eenvoud

Door: Delarosa

  • Italiaans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Scheutje olijfolie
2 flinke uien, gesnipperd
4 teentjes knoflook, gesnipperd
2 blikken tomaten op sap
Verse of gedroogde lasagnevellen
250 gr mascarpone
3 bolletjes mozzarella in dunne plakjes
1 doosje vriesverse basilicum (daregal)
Versgemalen p&z
Bosje verse basilicum


Verder heb je nodig


Snijplank
Scherp mes
Hapjespan of diepe koekenpan
Ingevette ovenschaal


Bij deze lasagne (of lasagna, wie het weet mag het zeggen) geen gedoe, maar lekker puur.
Tomaten, uien, knoflook, (room)kaas en basilicum. That's it, tutti... 
Moet je eens kijken, ruiken en proeven wat een heerlijke schotel je uit de oven tovert!

Oventijd hangt af wat voor lasagnevellen neemt, wij hadden de verse van de Appie.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180grC.

Verwarm een scheutje olijfolie in de pan en fruit hierin de uien en knoflook tot ze zachter zijn.
Voeg de tomaten toe en duw ze voorzichtig stuk, breng op smaak met p&z en diepvries-basilicum.
Laat een minuut of 20 zachtjes sudderen en een beetje dikker worden.
Schep een laagje van de saus onder in de schaal en bedek deze met de lasagnevellen.
Bedek deze met m&m en dek deze weer af.
Herhaal dit totdat de tomatensaus op is en dek deze af met mascarpone en mozzarella.
Maal er flink peper en zout over en zet 20-25 minuten in het midden van de oven.
Als de mozzarella er mooi over uitgesmolten is, haal er dan uit en laat een paar minuten iets steviger worden.
Verse basilicum erover en aanvallen maar, buon appetito!

Tags

Serveertip

Stukje vers ciabatta en een koel pilsje of glas wijn, bellissima!

Bron

Geinspireerd door onze voormalige onderbuurman/vrouw, het Italiaans restaurant



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top