Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Quiche met tomaten, paprika, bleekselderij en uien

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

1 pakje diepvriesbladerdeeg (8 plakjes)of 1 rol Tante Fanny Quiche deeg
10 gram boter voor het invetten en 'n lekker stuk om in te bakken
400 gram uien, in ringen
400 gram tomaten, ontveld, in stukjes
1 rode puntpaprika zaadjes eruit en in blokjes snijden
2 stengels bleekselderij in schijfjes
125 gram spekblokjes ( ik had nog ontbijtspekplakjes liggen en die gebakken)
4 eieren
300 ml. slagroom
Zout en versgemalen peper
2 eetlepels gedroogde italiaanse kruiden (kunnen ook provencaalse zijn)
Flinke scheut zonnebloemolie, om in te bakken


HULPMIDDELEN

Hapjespan
quichevorm


Mijn kasten weer eens nagelopen en het een en ander weer opgemaakt.
Met als resultaat deze quiche.

Bereidingswijze

Verwarm de hete lucht oven voor op 170ºC. Gewone oven 200ºC.
Laat het diepvries bladerdeeg ontdooien. Tante Fanny is vers en gelijk te gebruiken.
Smeer de bodem en zijkanten van de taartvorm in met boter.
Bedek de bodem en de zijkanten van de vorm met de plakjes deeg en druk de naden goed tegen elkaar aan of rol deeg.
Snijd overtollig deeg af.
Prik met een vork hier en daar gaatjes in de deegbodem.
Bak de ui ringen in de boter en de olie in een Koekenpan zacht en glazig.
Doe er de paprika en bleekselderij en laat zachtjes alles garen.
Bak de stukjes tomaat enkele minuten mee.
Doe er het spek bij en de kruiden evt. nog peper uit de molen.
Klop de eieren los in de slagroom.
Breng op smaak met zout en peper.
Schep de gebakken groenten in de vorm.
Giet het eimengsel erbovenop.
Bak de quiche in circa 60 minuten gaar.

Tags, , ,

Serveertips

Ik had een lekkere uiensoep met cannellinibonen vooraf.
Nog een tip voor het bladerdeeg, hij was niet helemaal gaar aan de onderkant dus strooi ik er volgende keer paneermeel over voordat de vulling er in gaat.
Dit geldt natuurlijk voor alle quiches en bladerdeegtaarten.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van meeuw405
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top