Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pecannotentaart met peer-appelstroop

  • Amerikaans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 12 personen

200 gr bloem
150 gr koude boter
2 eidooiers
3 el fijne suiker
snufje zout
150 gr creme fraiche
6 el appelstroop
3 eieren
200 gram gepelde pecannoten


Pecannotentaart met peer-appelstroop

Deze taart is traditioneel een dessert op Thanksgivingday en kan warm of koud gegeten worden. Het is maar net waar je voorkeur ligt.

Bereidingswijze

Deze taart is traditioneel een dessert op Thanksgivingday en kan warm of koud gegeten worden. Het is maar net waar je voorkeur ligt.

Kneed de bloem met de koude boter, een snufje zout, de suiker, de eidooiers en 2 eetlepels koud water met koele handen tot een deegbal. Dek het af en leg het een half uurtje in de koelkast.

Klopt de crème fraiche met de appelstroop en de eieren los. Roer er de helft van de noten door. Verwarm dan de oven voor tot 180 graden.

Rol het deeg tot een plak van ongeveer 27 cm uit op een met bloem bestoven aanrecht. Bekleed een beboterde bakvorm (porselein of springvorm van 24 cm) met het deeg. Zorg voor afgewerkte randjes en prik met een vork gaatjes in het deeg. Schenk het ei-stroop-notenmengsel in de taart en verdeel de rest van de noten erover.

Bak de taart in het midden van de oven in ongeveer 3 kwartier gaar.

Tags, , , , , , , , , , , , ,

Bron

Smulweb



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top