Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Libanese kipfilet met sperziebonen

Door: Delarosa

  • Mediterraan Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Scheut olijfolie
1 flinke ui, gesnipperd
4 kippedijfilets, in blokjes
2 teentjes knoflook, fijngesneden
1 el tomatenpuree
1/2 tl kaneel
1/2 tl piment
1 blik tomatenblokjes met sap
4,5 dl kippenbouillon
2 ons spercieboontjes, in stukjes en beetgaar voorgekookt
(versgemalen) p&z



Verder heb je nodig


Snijplank
Scherp mes
Pan voor de bouillon
Hapjes- of stoofpan


Een heerlijk kruidig gerecht uit de Libanese keuken.
 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de olie en bak hierin de ui lichtbruin aan.
Voeg de kipblokjes toe en bak ze tot ze mooi gekleurd zijn.
Knoflook, tomatenpuree, kaneel en piment erbij en even meebakken.
Tomatenblokjes en bouillon toevoegen en 20-25 zachtjes met deksel op pan laten stoven.
Boontjes erdoorroeren, evt op smaak brengen met p&z en Smullen maar weer, eet smakelijk!

Tags

Serveertip

Lekker met couscous of rijst en een salade.

Bron

Internet



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top