Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Bloedworst met spek en stroop

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

400 gram bloedworst (om te bakken)
1 eetlepel appelstroop
olijfolie
50 ml witte wijnzazijn
200 gram gerookt spek, in stukjes
1 1/2 appel geschild, in partjes
100 gram rucola
zwarte peper


Bloedworst met spek en stroop

We lazen een mooi verhaal in de Volkskrant over Limburgse bloedworst mét een heerlijk recept. Het recept volgt hieronder, voor het verhaal klik op de link onderin. 

Bereidingswijze

Haal het velletje van de bloedworst en snijd in plakken van 2 cm. Meng de stroop met 100 ml olie en met de azijn, en klop dit met de garde tot een egale dressing.

Bak eerst het spek met een drupje olie krokant in de Koekenpan. Haal het spek en de helft van het spekvet uit de pan en bak de appelpartjes om en om in het overgebleven vet, een minuut per kant. Haal de appel uit de pan en bak nu de bloedworst krokant, ongeveer 2 minuten per kant. Laat ook de appel en het spek nog even warm worden in de pan.

Verdeel de rucola over de borden, bedruip met de dressing en beleg met de partjes appel, bloedworst en spek. Sluit af met een draai van de pepermolen en serveer er gerust wat frietjes bij, met zelfgemaakte mayonaise.

Tags, , , , , , ,

Bron

Http://www.volkskrant.nl/koken-en-eten/bloedworst-met-spek-appel-rucola-en-stroop/



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top