Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Stamppot met koolraap en stroop

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 kilo aardappelen
750 gram koolraap
25 gram vloeibare boter
melk
2 el rinse appelstroop
peper en zout


Stamppot met koolraap en stroop

Lekker najaarsgerecht!

Bereidingswijze

Schil de koolraap, snij deze in blokjes en kook tot de blokjes gaar zijn. Schil de aardappelen en kook deze ook gaar. Laat even uitwasemen.

Stamp de aardappelen en koolraap tot een smeuiige massa. Voeg boter en evt. melk toe zodat het een romig geheel wordt. Voeg als laatste de stroop en wat peper en zout naar smaak toe.

Als variatie is gebakken ui en/of spekjes erbij (of door de stamppot) erg lekker.

Serveer er een karbonaadje of speklap bij.

Tags, , , , , , ,

Serveertips

Oer Hollands!



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Volgen
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top