Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Snoekbaars gelakt met stroop met witte wijnsaus

Door: frutesse

  • Wereld Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


3 preien
250 g katenspek
2 sjalotjes
500 g snoekbaarsfilet met ontschubt vel
1 dl witte, zoete wijn
1 dl visfond
1 dl room
20 g koude boter
zout en peper, naar eigen smaak
Frutesse Maestrichter fruitstroop
Beetje waterkers/sla om te garneren


Snoekbaars gelakt met appelstroop

Heerlijk zomers met een lekker wit wijntje

Ontdek meer:

Bereidingswijze

De snoekbaarsfilet heel even om en om bakken in een hete anti-aanbakpan met een beetje olie. De huid van de snoekbaars met een huishoudkwastje lakken met Frutesse Maestrichter fruitstroop. De prei in stukjes snijden en met de sjalot en spekjes in een hete pan bakken in een scheutje olie. De snoekbaars even met de huid naar boven onder de hete grill leggen. Maak de saus als een roomsaus met de wijn, de visfond en de room en maak af met de koude boter. Leg het prei-spekmengsel in het midden van het bord. Erop de snoekbaars, eromheen de gladde saus. Lekker met aardappelpuree.

Tags, , , , , , , , , , , ,

Serveertip

Lekker met aardappelpuree.



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top