Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Lasagne met spinazie en kwark

Door: marcdepester

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Lasagnevellen 250 g
emmentaler (geraspt) 150 g
bladspinazie (diepvries) 1 kg
ui (fijngehakt) 1
plattekaas 200 g
room 150 g
boter
knoflook (fijngehakt) 2 teentjes
nootmuskaat
peper
zout



Een smeuïge lasagne die super leker smaakt .

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Laat de spinazie ontdooien en uitlekken. Knijp de blaadjes eventueel wat uit.
-Week de droge lasagnevellen 10 minuten in ruim voldoende koud water (leg ze er één na één in, zodat ze niet aan elkaar plakken).
-Hak de ui en de knoflook fijn.
-Rasp de kaas.
-Verwarm de oven voor op 200°C.
-Stoof de ui en de knoflook in een nootje boter. Doe er de spinazie bij en stoof die een paar minuten mee.

-Verwarm voor de saus de kwark met de room. Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.
-Beboter een Ovenschaal en leg er een laagje lasagne in. Schep daarop een laagje saus, en dan spinazie. Werk zo verder tot alles opgebruikt is, maar eindig met saus.
-Verdeel er de emmentaler over en zet 45 minuten in de oven. Bedek met aluminiumfolie als de bovenkant te donker wordt.

Tags

Bron

Libelle



Deel dit recept

Reacties (1)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top