Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Konijn in het zuur met stroop

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 konijn
2 uien
1 dl azijn
6 kruidnagels
2 laurierblaadjes
1/2 theelepel zout
50 gram boter of margarine
2 plakjes ontbijtkoek
2 eetlepels Frutesse rinse appelstroop
5 eetlepels suiker
scheut rode wijn
allesbinder



Heerlijk recept!

Bereidingswijze

Hoofdgerecht voor 4 personen

Pel de uien en snij die in ringen. Meng in een grote kom de uien, azijn, kruidnagels, laurierblad, zout en 5dl water. Schep het konijn erdoor en laat dit ca. 12 uur afgedekt in de koelkast staan.

Neem het konijn uit de marinade en dep het droog met keukenpapier. Verhit de boter in de Braadpan en bak het konijn rondom bruin. Voeg de ongezeefde marinade toe en breng aan de kook. Voeg de ontbijtkoek, Frutesse rinse appelstroop en suiker toe en laat dit met het deksel op de pan en op laag vuur in 45 minuten tot 1 uur gaar braden. De laatste 15 minuten van de braadtijd het deksel verwijderen, zodat de saus iets kan indikken.

Neem het konijn uit de pan en leg deze op een schaal. Schenk de saus boven een andere pan door een zeef. Schenk de wijn bij de saus en breng deze aan de kook. Laat het geheel op hoog vuur indikken tot een mooie lichtgebonden saus ontstaat. Eventueel saus binden met allesbinder.

Tags, , , , , , , , , , ,



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top