Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Pompoensoepje met vadouvan

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 8 personen

Pompoen 2 kg
preiwit 1
uien 2
boter klontje
kippenbouillon 2 l
knoflook 2 teentjes
kervel
vadouvan (of kerriepoeder) 2 el
peper
zout



Pittige pompoensoep die naar meer smaakt !   Vadouvan betreft een gefermenteerd kruidenmengsel afkomstig uit India, Vadavam, de voormalige franse kolonie Pondicherry. Vadouvan bevat normaal gesproken kerrieblad, fenegriek, mosterdzaad, knoflook en soms uien en/of komijnzaad.

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 200° C.
-Snij de pompoen doormidden en verwijder de zaadjes.
-Leg hem (mét schil) op een bakplaat en zet 45 minuten in de oven. Schep dan het vruchtvlees met een lepel uit de schil.

-Snipper de ui en knoflook en fruit ze in een klontje boter. Snij het preiwit in ringen en stoof ze mee. Bestrooi met vadouvan en schep om.
-Voeg het vruchtvlees van de pompoen toe, overgiet met de kippenbouillon en breng aan de kook.
-Laat 15 minuten koken.
-Mix de soep en breng op smaak met peper en zout.
-Verdeel de soep over kopjes of kommetjes en werk af met een plukje kervel.

Serveer meteen.

Tags

Bron

Libelle



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top