Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Makreeltartaar met kruidensalade

Door: marcdepester

  • Belgisch Voorgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


4 makreelfilets (zonder vel)
limoen (sap) 1
sjalot (gesnipperd) 1 el
rucola 80 g
geitenkaas 100 g
honing 1 el
room 100 ml
melk 100 ml
azijn
olijfolie 3 el
olie
dragon (blaadjes)
kervel handje
dille handje
bieslook (gehakte) 1 el
cayennepeper
peper
zout



Makkelijk en super lekker voorgerecht.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Snij de makreel in fijne blokjes.
-Vermeng ze met de bieslook, de sjalot, de olijfolie, het limoensap, peper en zout. Dek af en zet in de koelkast.
-Vermeng voor de dressing de kaas met de melk. Kruid met zout, cayennepeper en honing. Klop de room stijf en spatel die erdoor. Zet in de koelkast.
-Spoel en droog de sla en de kruiden. Snij of scheur ze wat kleiner. Vermeng ze. Roer een vinaigrette van twee derde olie en een derde azijn, peper en zout. Schep door de salade.
-Schik de sla op de borden en schik er de tartaar bij; extra mooi wordt het met behulp van een dresseerring. Garneer met de kaasdressing.

Tags

Bron

Libelle



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top