Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Fazantenfilets met cognacsaus en krokante spruitjes

Door: marcdepester

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


Fazantenfilets 4
pancetta (of dun ontbijtspek) 6 sneetjes
spruit 750 g
kastanje 350 g
bieslook (in ringetjes) 2 el
cognac 100 ml
gevogeltefond 200 ml
room 250 ml
nootmuskaat
boter
olijfolie
peper en zout



Makkelijk en super lekker feestelijk gerecht.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 220°C.
- Kerf de schil van de kastanjes in, leg ze op een bakplaat en rooster ze 30 minuten in de oven, tot de schilletjes openbarsten. Laat de kastanjes afkoelen en pel ze.
-Maak de spruitjes schoon, blancheer ze 4 minuten. Giet af en laat schrikken onder koud water. Laat goed uitlekken.
-Zet een keramische pan op middelhoog vuur. Bak de fazantenfilets aan beide kanten goudbruin en gaar in boter en olie. Kruid met peper en zout. Zet de dampkap uit. Flambeer de fazant met de cognac en blus met de fond.
-Haal het vlees uit de pan en hou warm, roer de aanbaksels los. Laat de fond inkoken tot de helft. Voeg de room toe en kruid met peper en zout. Laat inkoken tot sausdikte en werk af met bieslookringetjes.
-Snij de pancetta in reepjes. Bak ze in een tweede keramische pan krokant in een klein beetje olie. Haal ze uit de pan.
-Bak de spruitjes en kastanjes even op in wat boter in dezelfde pan. Zorg ervoor dat de spruitjes krokant blijven. -Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Doe de spekreepjes er weer bij.
-Serveer de fazant met de spruitjes en de cognacsaus. Werk af met bieslook.

Tags

Bron

Libelle



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top