Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Hertenkalf met bramensaus

Hertenkalf met bramensaus

Door: marcdepester

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 04-10-2017

Ingrediënten 6 personen


Bramen (diepvries + 1 bakje reserve) 250 g
rozemarijn 4 takjes
tijm 4 takjes
rode wijn 200 ml
rode port 150 ml
rode wijnazijn 150 ml
suiker 100 g
boter 50 g
olijfolie extra vergine
peper & zout
hertenkalfgebraad (+/- 1kg per stuk ) 2 stukken

Voor de kruidenrub:
jeneverbessen 2 el
korianderzaad 1 tl
grof zeezout 3 el
zwarte peper 1 el



Iets duurder wild, maar zeker de moeite waard om dit lekkere feestrecept te bereiden.
LEKKER MET GEROOSTERDE BIETJES :

-Verwarm de oven voor op 200° C.
-Schrob 6 rode bietjes schoon.
-Leg 6 velletjes aluminiumfolie klaar.
-Leg 1 bietje op elk vel aluminiumfolie, leg er 1 teentje knoflook bij, bsprenkel met olijfolie en bestrooi met peper en zout. Sluit de papillotjes en leg deze 50 minuten in de oven.
-Haal de pakketjes uit de oven, maak ze open en snij de bietjes doormidden.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Schenk de rode wijn, port en de rode wijnazijn in een middelgrote pan, doe er de suiker bij en breng aan de kook. Laat 20 minuten sudderen op een zacht vuur tot de saus is ingekookt en de gewenste dikte heeft. Doe er de diepvriesbramen bij en laat nog 5 minuten zachtjes pruttelen.
-Stamp de jeneverbessen grof in de vijzel, samen met het korianderzaad, peper en zout. Wrijf het gebraad grondig in met de kruidenrub.
-Bak het vlees 2 à 3 minuten aan elke kant in een scheutje hete olijfolie, in een ovenvaste pan.
-Voeg de boter, rozemarijn en tijm toe, lepel het en schuif de pan nog 12 min. in de oven.
- Lepel geregeld het braadvocht over het vlees. Neem het vlees uit de oven, dek af met aluminiumfolie en laat 10 min. rusten.
-Snij het vlees in plakken en serveer met de bramensaus, wat verse bramen en geroosterde bietjes.

Tags

Bron

Libelle



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top