Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Rode paprika frietjes

Door: tijdvoorpaprika

  • Wereld Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


250g polenta
1 liter water
1 rode paprika, geroosterd en fijn gesneden
zout en peper


Verder heb je nodig


Bakpapier, bakblik (20x30)


Gezonde frietjes, het kan! Deze polentafrietjes met rode paprika maak je in z'n geheel van te voren klaar, bijvoorbeeld in het weekend als je wat meer tijd hebt. Je bakt ze daarna krokant in de oven en je serveert ze met je favoriete groente, vis of vlees.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Maak de polenta volgens de instructie op het pak klaar. In dit geval was dat 250g polenta mengen met 1 liter kokend water en dat zachtjes laten pruttelen, zodat de polenta indikt en gaar kookt.
2.In de tussentijd rooster je in 15 minuten de paprika, ontdoe je die van zijn velletje en zaadlijst en snijd je hem zo fijn mogelijk.
3.Meng aan het eind de paprika door de gare polenta en doe dat geheel in het bakblik, spreid gelijkmatig uit en laat het helemaal afkoelen. Zet dan in de koelkast en laat door en door opstijven.
4.Draai het blik daarna ondersteboven op een Snijplank. Je kunt er dan heel makkelijk frietjes van snijden. Doe dat zo gelijkmatig mogelijk, zodat ze straks allemaal tegelijk gaar en krokant zijn. Tot en met hier kun je het dus in zijn geheel voorbereiden en afgedekt in de koelkast wegzetten.
5.Op de dag dat je de frietjes wilt bakken verdeel je de polentafrietjes op het bakblik dat je met bakpapier heb bedekt. Bak de paprikafrietjes, in de voorverwarmde oven, 20 minuten. Draai ze daarna, voorzichtig met een tang of een vork, om en bak nog 10-15 minuten.
6.Als ze mooi goudbruin en krokant zijn haal je ze uit de oven. Serveer met je favoriete groenten, vis of vlees en geniet ervan!

Tags, , , , ,



Deel dit recept

Reacties (0)



Volgen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Volgend recept
Top