Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

*****PAPPARDELLE MET VENKEl, KIP &; ASPERGES*****

Door: harry_bijl

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


=3 takjes Tijm,
=3 eetl.Olijfolie.
°450 gram Kiphaasjes.
°760 gram Italiaanse Roerbakgroenten,
Venkel / Asperge , beker 380 gram'.
°125 gram Kookroom.
°500 gram Parpadelle, schaal 250 gram koelvers.
°1 Citroen,


Verder heb je nodig


Ruime Pan~~
Koekenpan~~
Hapjespan~~


Roerbak de venkel kort voor een lekkere bite !

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1.Breng voor de pasta een ruime pan water aan de kook en
voeg eventueel zout toe. Snijd de knoflook in partjes.
Ris de blaadjes van de tijm.
2.Verhit de helft van de olie in een Koekenpan en bak de
kiphaasjes in 6 minuten op middelhoog vuur goudbruin. en
gaar. Keer regelmatig. Voeg de laatste 2 minuten de tijm toe.
Breng op smaak met peper en eventueel zout.
3.Verhit ondertussen de rest van de olie in een hapjespan en
roerbak de knoflook en roerbakgroenten, behalve de spinazie,
circa 3 minuten. Blus af met de kookroom, draai het vuur laag
en laat 3 minuten stoven. Schep de laatste minuut de spinazie
erdoor.. Breng op smaak met peper.
4.Kook ondertussen de pappardelle 4 minuten en giet af.
Vang een kopje van het kookvocht op. Schep de pasta door de
saus en voeg 50 ml. kookvocht toe.
Schep de pasta op de borden en verdeel de kiphaasjes erover.
Snijd de citroen in parten en serveer erbij.

Tags

Bron

Allerhande:



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top