Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Reezadel met wintergroenten en stoemp

Door: marcdepester

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


2 reezadels (van ca. 500 g/stuk, te koop bij de betere poelier)
1,5 kg aardappelen, geschild en in stukken
500 g spruitjes
150 g gerookte spekblokjes
1 ui, gesnipperd
1 preiwit, grof gesnipperd
4 stengels lente-ui
4 stronkjes grondwitloof
200 ml room
300 ml wildfond
1 kl mosterd
boter
zout - peper


Verder heb je nodig


1 stoofpot met dikke bodem


Feestelijk, lekker en een top gerecht van de gepensioneerde sterrenchef Jan Buytaert

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor op 180°. Kook de aardappelen en spruitjes gaar in twee aparte kookpotten met licht gezouten water.

-Smelt een klontje boter in de pan en bak hierin de spekblokjes aan. Doe de gesnipperde ajuin en prei erbij. Snijd ondertussen met een scherp mes het buikvlies van het reezadel en haal de filets eraf. Roer als laatste de lente-ui onder de aangestoofde groenten en bak kort nog even mee.

-Giet de spruitjes af en laat schrikken onder koud stromend water zodat ze hun mooie groene kleur behouden. Stoof daarna de spruitjes nog even op in een klontje boter en kruid met een snuifje peper en zout.

-Snijd het witloof doormidden en bak gaar in een flinke klont boter.

-Kruid de ree langs beide kanten met peper en zout. Smelt een klontje boter in een stoofpot met dikke bodem en schroei het zadel (de filets nog niet) rondomrond toe. Zet het deksel op de pot en plaats 15 minuten in de oven.

-Giet de aardappelen af en laat bloemen. Plet de aardappelen met een stamper tot puree. Meng er een flinke klont boter, de room en het gestoofde groentemengsel met spekblokjes onder. Breng verder op smaak met peper en zout.

-Leg de reefilets bij de rest van het vlees en zet nog 5 minuten terug in de oven. Kook ondertussen de wildfond in tot de gewenste dikte.

-Haal het vlees uit de oven en snijd in plakjes. Leg terug in de stoofpot en laat even rusten met het deksel op de pot zodat het vlees niet afkoelt. Monteer de saus op met een beetje boter en roer de mosterd eronder.

SERVEREN:

Verdeel de puree en groenten over vier voorverwarmde borden. Schep er een lepel saus naast en leg hier het vlees op. Werk af met een draai van de pepermolen. Smakelijk!

Tags

Bron

Njam



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Volgend recept
Top