Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Hazenpeper of civet van haas

  • Belgisch
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 polderhazen, de billen en schouders
4 sjalotten, grof gesnipperd
2 wortelen, grof gesneden
1 blaadje laurier
500 ml stevige rode wijn
1 l kalfsbouillon Maggi
3 el tarwebloem
indien beschikbaar het bloed van de betreffende hazen
50 g bittere chocolade
2 el cassisconfituur
250 g kleine champignons
100 g gerookte spekblokjes
100 g zilveruitjes
boter
peper en zout van de molen



Dit lekkere recept is van de gepensioneerde sterrenchef Jan Buytaert. De dag nadien smaakt het nog beter  !

Bereidingswijze

*Versnij zelf of laat uw poelier de billen en de schouders in twee en/of in drie versnijden.

-Bak de stukken haas aan in bruisende boter, voeg er de sjalot bij, laat die ook even doorkomen, overstrooi dit alles met enkele soeplepels bloem, voeg er de wortelen, de laurier en de rode wijn bij en zet het vlees onder met kalfsbouillon.

-Breng al roerend aan de kook en laat de haas een tweetal uren zeer zachtjes stoven. Vis de stukken haas er met een keukenvork uit en laat het kookvocht nog 1/3 inkoken.
-Voeg er de chocolade, de cassis en zout en peper aan toe en roer het hazenbloed er zachtjes doorheen terwijl de saus amper kookt. Steek dit alles door een zeef.
-Bak de champignons, de spekjes en de uitjes lichtjes bruin in een pannetje met boter. Voeg de haas terug bij het kookvocht, doe er ook de champignons, spekjes en uitjes bij en kook alles nog heel zachtjes even op.

TIP VAN chef JAN:

Ideaal is nu om de civet een nacht in de koelkast te houden en de volgende avond vòòr gebruik juist even op te warmen.

Tags

Bron

Njam



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top