Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Belgische keuken
  4. Hazenpeper of civet van haas

Hazenpeper of civet van haas

Door: marcdepester

  • Belgisch
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 03-10-2017

Ingrediënten 4 personen


2 polderhazen, de billen en schouders
4 sjalotten, grof gesnipperd
2 wortelen, grof gesneden
1 blaadje laurier
500 ml stevige rode wijn
1 l kalfsbouillon Maggi
3 el tarwebloem
indien beschikbaar het bloed van de betreffende hazen
50 g bittere chocolade
2 el cassisconfituur
250 g kleine champignons
100 g gerookte spekblokjes
100 g zilveruitjes
boter
peper en zout van de molen



Dit lekkere recept is van de gepensioneerde sterrenchef Jan Buytaert. De dag nadien smaakt het nog beter  !

Ontdek meer:

Bereidingswijze

*Versnij zelf of laat uw poelier de billen en de schouders in twee en/of in drie versnijden.

-Bak de stukken haas aan in bruisende boter, voeg er de sjalot bij, laat die ook even doorkomen, overstrooi dit alles met enkele soeplepels bloem, voeg er de wortelen, de laurier en de rode wijn bij en zet het vlees onder met kalfsbouillon.

-Breng al roerend aan de kook en laat de haas een tweetal uren zeer zachtjes stoven. Vis de stukken haas er met een keukenvork uit en laat het kookvocht nog 1/3 inkoken.
-Voeg er de chocolade, de cassis en zout en peper aan toe en roer het hazenbloed er zachtjes doorheen terwijl de saus amper kookt. Steek dit alles door een zeef.
-Bak de champignons, de spekjes en de uitjes lichtjes bruin in een pannetje met boter. Voeg de haas terug bij het kookvocht, doe er ook de champignons, spekjes en uitjes bij en kook alles nog heel zachtjes even op.

TIP VAN chef JAN:

Ideaal is nu om de civet een nacht in de koelkast te houden en de volgende avond vòòr gebruik juist even op te warmen.

Tags

Bron

Njam



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top