Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Rode bieten carpaccio

  • Wereld
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4 bieten (1 biet per persoon)
Rol zachte geitenkaas
40gr rucola
100 gr walnoten
20 gram suiker
1 grapefruit
Extra vierge olijfolie
Rode wijn azijn
Mosterd
Honing
Zout en peper


HULPMIDDELEN

Rasp, koekenpan, garde


Bietjes zijn een supergroente, boordevol vitaminen en ze zijn ook nog eens erg lekker!

Bereidingswijze

1.Kook de bieten tot ze gaar zijn en laat ze dan afkoelen.
2.Doe de suiker en de walnoten in een warme Koekenpan en laat deze karameliseren.
3.Schil de grapefruit en snijd hier stukken van.
4..Als de bieten afgekoeld zijn, schaaf er dan dunne plakjes van met een dunschiller en verdeel deze over een bord of snijd dunne plakken met een mes.
5. Verkruimel de geitenkaas en verdeel deze over de carpaccio.
6. Hak de walnoten klein en verdeel deze er ook over
7. Strooi er wat rucola over.
8. Meng olijfolie, rode wijnazijn, peper, zout, mosterd en honing in een kom met een garde. Voeg naar smaak de ingrediƫnten toe.
9. Verdeel de dressing over de carpaccio.

Tags, , , , , , ,



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_Smulweb_Loesje
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top