Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Jachtschotel met rundsvlees en champignons

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

400 g champignons
200 ml runderbouillon
100 g zuurkool naturel
200 g witte kool, in dunnen reepjes
1 ui, gesnipperd
2 verse pruimen of 6 gedroogde pruimen, zonder pit
2 teentjes look
800 g magere runderlapjes
100 g rookworst
3 el tomatenpuree
150 ml rode wijn
6 el olijfolie
3 laurierblaadjes
1 handvol rucola
versgemalen peper - zout



Heerlijk stoofgerecht om te eten als het buiten koud en guur is ! Makkelijk te bereiden .

Bereidingswijze

-Maak de champignons schoon met keukenpapier en halveer ze.
-Breng de zuurkool aan de kook met ½ liter water en laat 15 minuten koken.
-Verhit ondertussen 2 el olie in een grote pan en fruit de witte kool, de ui, de champignons en de pruimen 10 minuten.

-Verhit de rest van de olie in een pan. Voeg fijngesnipperde knoflook toe. Bestrooi het vlees met peper en zout en bak rondom bruin.
-Schep het vlees om met de knoflook en haal uit de pan. Blus de pan met 50 ml rode wijn en roer het aanbaksel los.
-Giet de zuurkool af en voeg deze toe aan het wittekoolmengsel. Schenk de resterende wijn erbij en voeg de tomatenpuree, de laurierblaadjes, het stoofvlees en bakvocht, runderbouillon en de fijngesneden rookworst toe. Laat het geheel op een laag vuur met deksel op de pan minimaal 2 uur stoven. Roer af en toe.

WERK AF:

Voeg, als de stoofschotel te droog wordt, wat water toe. Breng op smaak met peper en zout. Serveer met rucola. Lekker met stevig bruin brood.

Tags

Bron

Njam



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top