Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Fazantenfond

  • Belgisch Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

1 fazantenkarkas en -bouten of 1 fazant
1 kippenkarkas
Olie
2 grofgesneden uien
2 grofgesneden wortelen
1 eetlepel tomatenpuree
1 bosje selderij
1 prei
2 mergpijpen
1 takje tijm
1 blaadje laurier
Zout
10 geplette peperkorrels
6 liter water
Boter



Trek zelf je fazantenfond . Deze fond kan dienen voor de perfecte  fazantenroomsoep ! je kan de fond ook invriezen in porties om later te gebruiken 

Bereidingswijze

-Verwijder het borstvlees en de bovenbouten van de fazant en hak de fazanten- en kippenkarkas in stukken
-Sauteer die in wat olie, voeg 1 grofgesneden wortel en 1 ui toe en laat die meekleuren
-Roer er de tomatenpuree door
-Breng het water met de schoongemaakte, maar niet gesneden groenten aan de kook, voeg de mergpijpen en de kruiden toe en laat 1 uur zachtjes koken
-Voeg de karkassen en de gesauteerde groenten toe en laat nog 1 uur trekken
-Ontvet en ontschuim regelmatig
-Bak het borst- en boutvlees even in boter aan en laat het ± 10 minuten in de fond garen
-Schep het gare vlees uit de fond en houd het apart voor het garnituur
-Zeef de fond en ontvet hem zeer goed

Tags

Bron

Libelle



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top