Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Fazantenroomsoep

Door: marcdepester

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


2 l fazantenbouillon
150 gr kalfsgehakt
100 gr fazantenfilet, fijngesneden of fijngemalen
4 eieren
3 el blonde roux
15 gekonfijte kastanjes
150 ml room
peper
zout
boter



Sublieme fazantenroomsoep naar een recept van de gepensioneerde sterrenchef Jan Buytaert

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de fanzantenbouillon in een grote pot op het vuur.
-Meng het kalfsgehakt met de fijngesneden fanzantenfilet, één ei, peper en zout.
-Vorm met twee lepels quenelles van het gehakt en pocheer deze in een aparte pot met daarin een flinke pollepel fanzantenbouillon.
-Voeg aan de rest van de fazantenbouillon drie eetlepels blonde roux toe en roer goed tot de roux volledig opgelost is. De soep is nu een velouté.
-Smelt een klontje boter in een steelpannetje op het vuur en verwarm daarin de gekonfijte kastanjes.
-Meng voor de liason drie eidooiers met de room. Klop los.

SERVEREN:

Neem een grote schaal en doe daarin de liaison, meng er zachtjes de velouté onder.

Schep de soep in een diep bord. Werk af met de quenelles van fazant en de gekonfijte kastanjes.

Tags

Serveertip

*om een goede fazantenbouillon te trekken zie recept : fazantenfond

Bron

Njam



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top