Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Fazantenroomsoep

  • Frans
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

2 l fazantenbouillon
150 gr kalfsgehakt
100 gr fazantenfilet, fijngesneden of fijngemalen
4 eieren
3 el blonde roux
15 gekonfijte kastanjes
150 ml room
peper
zout
boter



Sublieme fazantenroomsoep naar een recept van de gepensioneerde sterrenchef Jan Buytaert

Bereidingswijze

-Verwarm de fanzantenbouillon in een grote pot op het vuur.
-Meng het kalfsgehakt met de fijngesneden fanzantenfilet, één ei, peper en zout.
-Vorm met twee lepels quenelles van het gehakt en pocheer deze in een aparte pot met daarin een flinke pollepel fanzantenbouillon.
-Voeg aan de rest van de fazantenbouillon drie eetlepels blonde roux toe en roer goed tot de roux volledig opgelost is. De soep is nu een velouté.
-Smelt een klontje boter in een steelpannetje op het vuur en verwarm daarin de gekonfijte kastanjes.
-Meng voor de liason drie eidooiers met de room. Klop los.

SERVEREN:

Neem een grote schaal en doe daarin de liaison, meng er zachtjes de velouté onder.

Schep de soep in een diep bord. Werk af met de quenelles van fazant en de gekonfijte kastanjes.

Tags

Serveertips

*om een goede fazantenbouillon te trekken zie recept : fazantenfond

Bron

Njam



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top