Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Parelhoenfilet met geroosterde pompoen en kastanjepuree

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

4 parelhoenfilets (diepvries)
4 verse vijgen
1 butternutpompoen
1 eetl. citroensap
1 takje rozemarijn (vers)
600 g zachtkokende aardappel
1 hele bol knoflook
1 dl melk
2 eetl. boter
300 g kastanjepuree (bokaal)
1 eetl. mosterd
2 dl gevogeltefond (bokaal)
4 eetl. olijfolie
1 blaadje laurier
0.3 koffiel. tijmtakje (gedroogd)
peper en zout



Overheerlijke parelhoenfilet

Bereidingswijze

Voorbereiding
(ontdooitijd + 20 min.)
- Laat de parelhoenfilets oppervlakkig ontdooien en dep droog.
- Schil ondertussen de aardappelen en snij in gelijke stukken.
- Rits de blaadjes van het takje rozemarijn.
- Pel de teentjes knoflook.
- Snij de ongeschilde pompoen in 2 en verwijder de pitten en de draden. Snij het vruchtvlees in gelijke stukken.
- Snij de vijgen in 6.

Bereiding50 min.
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Doe de stukken pompoen en het knoflook in een grote ovenschaal en besprenkel met de olijfolie en het citroensap. Voeg het laurierblaadje toe en kruid met de tijm, de rozemarijn, peper en zout. Zet 40 min. in de voorverwarmde oven. Voeg de laatste 10 min. van de baktijd de verse vijgen toe.
3 Kook ondertussen de aardappelen 20 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en pureer. Meng met de kastanjepuree, de melk en 1 eetl. boter. Kruid met peper en zout.
4 Smelt 1 eetl. boter in een Braadpan en bak de parelhoenfilets ± 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout. Haal het vlees uit de pan en hou warm.
5 Blus de braadpan met de gevogeltefond en roer er de mosterd onder. Kruid met peper en zout en laat 1 min. inkoken.

Afwerking
Serveer de parelhoenfilets met de geroosterde pompoen en de kastanjepuree. Geef er het mosterdsausje bij.

Tags

Serveertips

Wijntip = Piemonte D.O.C. Barbera ( Villa Ilaria €" Italië)

Bron

Colruyt



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Top