Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Prettig pittige zuurkoolschotel met kerrie, gehakt en ananas

Door: Delarosa

  • Antiliaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


500 gr (verse) zuurkool, beetgaar gekookt en uitgelekt
Scheutje zonnebloemolie
1 grote rode ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, gesnipperd
1 Spaans pepertje, fijngesneden
1 volle el garam masala
300 gr rundergehakt
2 dl kokosmelk
1 blik ananasschijven, in stukjes gesneden
Fijngesneden peterselie of koriander


Verder heb je nodig


Kookpan
Vergiet
Snijplank
Scherp mes
Hapjes- of stoofpan


De tijd is er weer voor, hier een heerlijk recept voor gestoofde zuurkoolschotel.
Ook wie er niet zo van houdt zal hier zeker wel van Smullen...

Hou je niet zo van ananas, dit is ook lekker met stukjes mango in plaats daarvan...

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de olie en fruit hierin de ui, knoflook, pepertje en garam masala aan.
Voeg gehakt toe en bak rul, schep alles voortdurend goed om.
Snij de zuurkool evt fijner en voeg toe aan gehakt.
Blus af met de kokosmelk en warm het goed door.
Meng er de ananasstukjes met het sap door en de fijngesneden peterselie/koriander.
Laat nog even doorpruttelen en Smullen maar, eet smakelijk!

Tags

Serveertip

Lekker met aardappelpuree, gekookte aardappels of rijst.
Ook lekker om een ovenschotel van te maken!

Bron

Onze Jiri



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top