Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gekruide runderreepjes op z'n Grieks

Door: marcdepester

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


500 g dunne lende (beenhouwerij) (of dunne biefstuk, of diepvriesvlees)
100 g gerookte spekblokjes
100 g feta (blok)
2 rode paprika's
1 ui
400 g gepelde tomaten (blik)
300 g Griekse pasta (risoni)
1 eetl. olijfolie
1 eetl. balsamicoazijn
1 eetl. gemberpoeder
1 eetl. kerriepoeder
0.5 koffiel. basilicum (gedroogd)
peper en zout



Lekkere wok - ovenschotel die snel klaar is 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding
- Snij het rundvlees in repen van 1,5 cm breed (laat diepvriesvlees oppervlakkig ontdooien).
- Halveer de ui en snij in halve ringen.
- Verwijder de witte zaadlijsten en de zaadjes uit de paprika en snij het vruchtvlees in reepjes.
- Meng het gemberpoeder en de kerrie in een plastic zak of ruime kom. Voeg de runderreepjes toe en wentel ze in de kruidenmengeling.

Bereiding15 min.
1. Kook de risone gaar in een ruime pan lichtgezouten water gedurende 13 min. Giet af en laat uitlekken.
2. Verhit de wok en voeg 1 eetl. olijfolie toe. Bak de reepjes biefstuk in de hete olie gedurende ± 3 min. Schep voortdurend om. Haal het vlees uit de wok en hou warm onder aluminiumfolie.
3. Bak de spekblokjes gedurende 1 min. zonder extra vetstof in de wok.
4. Voeg de ui en de paprikareepjes toe en roerbak 2 min. Blus met balsamcoazijn. Meng er de gepelde tomaten en een deel van het sap onder. Breng op smaak met peper, zout en basilicum. Laat nog 2 min. sudderen.
5. Schep er het vlees en de Griekse pasta onder en laat goed doorwarmen.
Afwerking
Verkruimel er net voor het opdienen de fetakaas over en serveer in de wok.

Tags

Serveertip

Drankensuggestie = Pinot Gris Cuvée Réserve Caves de Bennwihr A.C. Alsace

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top