Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

****FRITTATA MET BROCCOLI, PEULTJES EN KRIELTJES****

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

=6 Eieren. = 100 ml Slagroom
=2 eetl.Zonnebloemolie
=150 gram voorgekookte Krieltjes.
=1 Prei, in ringen.
=250 gram Broccoli, in roosjes
=200 gram Peultjes.
=300 gram Sperziebonen, afgehaald.
=2 Lente- Bosuitjes, in dunne ringen.


HULPMIDDELEN

Grote Koekenpan+


Met een deksel erop blijft alle warmte in de pan,waardoor je tijdens
het koken energie bespaart. Ook condenseert de damp tegen het
deksel tot water, wat meer naar beneden valt.
Zo droog het gerecht in de pan niet uit. De fitratta kan op deze
manier langzaam garen op een lage stand waardoor het ei niet te
bruin wordt en de groente goed kunnen garen.

Bereidingswijze

1.Klop de eieren met de room, zout en peper tot een glad
mengsel.Verhit de olie en bak hierin de krieltjes en de
en prei circa 5 minuten.
2.Voeg de broccoli, peultjes en sperzieboontjes toe en bak
5 minuten verder. Giet het eimengsel erbij en bestrooi met
de bosui. Laat met deksel op de pan op een lage stand in
circa 10 minuten garen.
3.Leg een bord op de pan, keer de frittata op het bord en laat
weer in de pan glijden. Bak de andere kant van de frittata
in 2 - 3 minuten goudbruin.

Tags

Bron

MCD - SUPERMARKTEN:



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top