Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

****PIKANTE NECTARINESALSA MET OOSTERSE SPEKLAPPEN****

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

=4 Rijpe Nectarines, gehalveerd en ont[it.
=1 Rode Peper, met zaadjes,in ringetjes.
=1/2 Bosje Munt, fijngehakt.
=1 cm. Verse Gember,geschild en geraspt.
=Rasp en Sap van 1/2 Limoen.
=3 Eetl. Ketjap Manis.
=1 Theel.Azijn.
=2 Teentjes Knoflook, geperst.
=4 Dunne Speklappen.
=1 Eetl. Zonnebloemolie.


HULPMIDDELEN

GRILLPAN+
SCHAAL+
KEUKENPAPIER+


Niet te snel opeten !
Zet je tanden verwachtingsvol in het sappigste nazomerfruit,
bijt je ineens in een pit.! Dit harde omhulsel heet ook wel de
steen en hierin bewaren steenvruchten hun zaad.Eet het fruit wanneer het rijp is
liefst zo snel mogelijk. Je kunt het vruchtvlees dan licht indrukken. Toch be-
waren ? Een paar dagen op een koele plaats, maar liever niet in de koelkast.

Bereidingswijze

1.VOORBEREIDEN: Snijd de nectarines in heel kleine blokjes.
Meng dit fruit met de rode peper,munt, gember,limoenrasp en sap.
Laat afgedekt circa 30 minuten intrekken. Klop intussen de ketjap met azijn
knoflook, en 1 eetl. water door elkaar en giet dit over de speklapjes in
een schaal. Wentel het vlees een paar keer in de marinade en laat
afgedekt cirva 30 minuten marineren in de koelkast.
2.Verhit de olie in een grillpan, dep het vlees droog met keikenpapier.
Rooster het spek in ca. 3 minuten per kant gaar.
Schep de nectarinesalsa om en serveer bij de speklapjes.
3.Lekker met witte rijst.

Tags

Bron

MCD - SUPERMARKTEN



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top