Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Ardens gebraad met aardappel-courgettegratin

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

800 g Ardens gebraad (beenhouwerij)
2 courgettes
3 takjes peterselie (vers)
600 g vastkokende aardappelen
1 teentje knoflook
2.5 dl lichte room
2 eetl. olijfolie
1 koffiel. tijm (gedroogd)
0.5 koffiel. nootmuskaat
peper en zout
1 dl melk (facultatief)



Lekkere ovenschotel

Bereidingswijze

Voorbereiding
(15 min.)
- Snij de ongeschilde courgettes in fijne schijfjes.
- Pers het knoflook en snipper de peterselie fijn.
- Schil de aardappelen en spoel ze onder koud water. Dep goed droog en snij in fijne schijfjes.

Bereiding10 min. + ± 50 min. in de oven
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Schik de aardappelen en de courgettes dakpansgewijs en afwisselend in een Ovenschaal. Bestrooi met het knoflook en de peterselie. Kruid met de tijm, de nootmuskaat, peper en zout.
3 Giet er de room over en vul eventueel aan met de melk tot de aardappelen onderstaan. Zet ± 50 min. in de voorverwarmde oven.
4 Schik intussen het Ardense gebraad in een ovenschaal en bestrijk met de olijfolie. Zet 45 min. bij de aardappelgratin in de oven.
Afwerking
Snij het gebraad in gelijke sneetjes en serveer met de aardappel-courgettegratin. Geef er een slaatje bij.

Tags

Serveertips

Drankensuggestie : Affligem Tripel ( Blond abdijbier )

Bron

Colruyt



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top