Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Ovenschotel met aardappel, kastanjepompoen en worst

Door: marcdepester

  • Belgisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


4 verse worsten rund + varken (beenhouwerij)
1 kastanjepompoen
400 g verse spinazie
1 takje salie (vers)
600 g vastkokende aardappelen
1 rode ui
1 teentje knoflook
4 eetl. olijfolie
2 blaadjes laurier
peper en zout



Lekkere ovenschotel

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding
- Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en snij in de lengte in 6.
- Snij de kastanjepompoen in 2 en verwijder de pitten en de draden. Schil de kastanjepompoen en snij in gelijke blokjes van 2 cm.
- Snij de rode ui in 6 partjes en maak de stukjes los.
- Hak het knoflook fijn.
- Pluk de blaadjes van de salie.

Bereiding10 min. + ± 45 min. in de oven
1 Verwarm de oven voor op 180 °C.
2 Meng de blokjes kastanjepompoen met de rode ui, het knoflook, de aardappelen en de olijfolie in een Ovenschaal. Kruid met de laurierblaadjes, de salie, peper en zout.
3 Snij de worsten in 3 stukken en meng onder de groenten.
4 Zet de ovenschaal ± 45 min. in de voorverwarmde oven. Roer halverwege alles om.
5 Voeg na 30 min. de helft van de spinazie toe en meng goed. Laat slinken en meng er dan de rest van de spinazie onder.

Tags

Serveertip

Wijntip =Gérard Bertrand- €Tautavel' Réserve A.O.P. Côtes du Roussillon Villages

Bron

Colruyt



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top