Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Aziatische keuken
  5. Gezonde wokschotel met gemarineerde bief reepjes en verse groenten

Gezonde wokschotel met gemarineerde bief reepjes en verse groenten

Door: wilmiewillemse

  • Aziatisch Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 02-10-2017

Ingrediënten 6 personen


Voor de marinade:
- 6 el sojasaus
- 6 el water
- 3 el worcestersaus
- 3 el sake (of droge sherry)
- 1 el verse gember (geraspt)
- 2 teentjes knoflook (geraspt)
- 1 tl sambal
- 3 tl maizena

Voor de wokschotel:
- 600 gram biefstuk in reepjes
- 3 paprika's (ik had geel, oranje en rood)
- 1 broccoli
- 1 paksoi
- 2 uien
- 3 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 6 el chilisaus
- ½ bosje lente ui
- arachideolie



Op deze manier krijg je de dagelijkse groenten op een heerlijke en gezonde manier binnen. Fijn dat gezond toch ook zo lekker kan zijn. Het gerecht is niet te pittig dus ook voor kinderen geschikt.
Reken voor marinade tijd minimaal een half uur. Langer is geen enkel probleem.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Maak eerst de marinade en meng met een garde alles goed doorelkaar.
- Snij de biefstukken in hapklare reepjes, leg ze in de marinade en laat dit minimaal ½ uur marineren.
- Snij de broccoli in roosjes (grote roosjes in kleinere stukjes) doe ze in een bak en giet er kokend water uit de waterkoker overheen. Laat dit 5-10 minuten staan en laat dit vervolgens in een vergiet uitlekken.
- Snij de paprika in reepjes en de uien in halve ringen.
- Snij de paksoi fijn en hou de bovenste helft, het bladgedeelte, apart van de rest. Het blad is sneller gaar dan de stronk.


Bereiding:
- Verhit olie in een wok tot heet, haal de biefstukreepjes uit de marinade (marinade bewaren) en bak de reepjes (in gedeelten) snel in de hete olie. Haal ze uit de wok en laat ze op een bord rusten.
- Doe opnieuw wat olie in de wok en verhit het goed. Hak de knoflook en de rode peper fijn en fruit het in de hete olie.
- Voeg de uitgelekte broccoli en de gesneden uien toe en wok dit enkele minuten.
- Voeg de paprika en het onderste gedeelte van de paksoi toe en wok dit ook weer enkele minuten. Regelmatig blijven omscheppen.
- Doe de overgebleven marinade en de chilisaus bij de groenten en schep alles goed door elkaar.
- Doe de biefreepjes terug in de wok en voeg het bladgedeelte van de paksoi toe. Schep als laatste de lente ui erdoorheen.
- Garneer eventueel met een beetje koriander.

Tags, , , , , ,

Serveertip

Serveer er rijst en kroepoek bij.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Ontvang nu 5 nummers van Smult voor maar 19,95! Elk seizoen komt een nieuwe Smult en aan het eind van het jaar een extra kerstspecial! Klik hier voor meer!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top