Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Vegan spaghetti bolognese

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

500 g spaghetti
2 uien, fijn gesneden
1 knoflookteen, fijn gesneden
300 g linzen, uit blik of geweekt
200 g champignons, grof gesneden
1 stengel bleekselderij, geraspt
2 wortels, geraspt
2 tl gedroogde Italiaanse kruiden
2 blikjes tomaten blokjes
1 pakje tomaten frito (gezeefde tomaat)
2 laurierblaadjes
1 bouillonblokje (veganistisch)
1 el BBQ saus
10 g peterselie, fijn gesneden


HULPMIDDELEN

Diepe koekenpan, soeppan, Snijplank en mes


Vervang het vlees in bolognesesaus eens en maak je spaghetti vegan, helemaal zonder dierlijke producten en super lekker! 

Bereidingswijze

1. Kook de spaghetti zoals op de verpakking vermeld staat in de soeppan.
2. Fruit ondertussen het uitje in de diepe Koekenpan. Voeg hier de linzen, champignon, bleekselderij, wortel, knoflook en gedroogde Italiaanse kruiden aan toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee.
3. Schenk hier de tomatenblokjes en tomaten frito bij. Voeg de laurierblaadjes, bouillon en de BBQ saus toe. Laat het geheel ongeveer 5 minuten op het vuur pruttelen.
4. Serveer met de spaghetti en garneer met de peterselie.

Tags, , , , , ,



Leuk recept? Deel het
Reacties (2)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Vlogger_Smulweb_Sabine
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top