Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Rib-eye met Griekse stijl groenten uit de oven

Door: hansgroen

  • Grieks Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


4 Rib-eyes
1 aubergine
1 gourgette
1 rode paprika
300 gram geschilde zoete aardappel
1 grote vleestomaat
150 gram feta blokjes
Griekse kruiden (ik gebruik AH gevriesdroogde mediterrane kruiden)
Olijfolie
bakje zuivelspread (eventueel light)
teentje knoflook
Peper en zout


Verder heb je nodig


Bij voorkeur BBQ, een echte
oven
ovenschaal


Vorige week lekker Grieks gegeten in het plaatselijke Grieks restaurant, heerlijk. "Komaan" dacht ik dit weekend, "laat ik ook eens op z'n Grieks gaan". Met dit gerecht is dit super gelukt, al zeg het zelf

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snij de aubergine in plakken, bestrooi deze met zout en laat uitlekken in een vergiet
Kook de aardappelschijfjes voor, ca 10 minuten
Snij de paprika in repen en gaar deze voor in de magnetron, 4 minuten
Snij de courgette in repen en de tomaat in plakken
Besprenkel de bodem van de Ovenschaal met olijfolie
Leg achtereenvolgens de aubergine, wat Griekse kruiden, de paprika en de courgette in de schaal
Besprenkel de courgette met wat olijfolie
Vul de schaal verder met de aardappelschijfjes en de tomaat plakken en strooi wat Griekse kruiden op het geheel
Verspreid de kaasblokjes over de schotel
Plaats de schaal in een voorverwarmde over (200 gr), ca 20 minuten

Maak een sausje van de zuivelspread, geperst teentje knoflook, zout, peper en maak het smeuïg met olijfolie

Kruid de rib-eyes met zout en Griekse kruiden
Gril de rib-eye aan beide zijden in ca 10-12 minuten, bij voorkeur op een houtskool / briketten gestookte BBQ

Serveer de rib-eye met de saus en de groenten


Tags, , ,

Serveertip

Ik heb er een heerlijke rode wijn uit Moldavië bij gedronken, Radacine Vintage uit 2015



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hansgroen
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Volgend recept
Top