Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Gnocchi op Siciliaanse wijze

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

- 800 gr. verse gnocchi di patate
- 6 ansjovisfilets op olie uit blik
- 70 gr. tomatenpuree (1 klein blikje)
- 5 teentjes knoflook, in schijfjes
- 60 gr. croutons
- 40 gr. rozijnen
- 40 gr. pijnboompitten
- 2 tl. Italiaanse kruiden
- Zout en peper, naar smaak
- Evt. verse basilicum



Gnocchi di patate is een bijzondere pastasoort en wordt gemaakt op basis van aardappel en meel. In dit recept heb ik de gnocchi verwerkt in een pastasaus, gebaseerd op de pastasauzen van Sicilië. Iets wat eigenlijk helemaal niet kan, want gnocchi komt niet uit Sicilië, maar vind je meer in het noorden van Italië. Aangezien gnocchi zonder uitzondering mijn favoriete pastasoort is, kon ik het niet laten om deze te gebruiken. 

De uitlopende hartige, zoete en milde smaken van van pastasaus vormen een koningskoppel met de smeuïge gnocchi waar ik zo van houd. Daarbij is dit gerecht klaar in een handomdraai; het is dus ideaal voor op doordeweekse dagen - al smaakt het net zo goed in het weekend!

Smakelijk! 

Bereidingswijze

1. Zet een ruime pan met gezouten water op en breng aan de kook.
2. Rooster de pijnboompitten in een droge Koekenpan op middelhoog vuur, totdat ze mooi goudbruin zijn. Houd de pitten constant in beweging, want anders worden ze zwart. Zet ondertussen de rozijnen in een bakje met water en laat wellen.
3. Doe de croutons in een afsluitbare plasticzak en verpulver de croutons tot grove kruimels.
4. Giet de ansjovis af, maar bewaar de olie.
5. Bak de knoflook in het olie van de ansjovisfilets op middelhoog vuur aan, voeg daarna de Italiaanse kruiden en ansjovisfilets toe en bak deze mee totdat ze zijn opgelost.
6. Voeg de tomatenpuree toe laat het geheel op het laag vuur door pruttelen voor tien minuten. Kook ondertussen de gnocchi, zoals staat aangegeven op de verpakking. Giet de gnocchi daarna af maar bewaar tenminste 100 ml kookvocht
7. Leng het ansjovismengsel aan met wat van het kookvocht, totdat er een gebonden saus ontstaat. Voeg daarna de gnocchi toe en roer het geheel goed door. Bak de gnocchi nog zo'n twee minuten in de pastasaus.
8. Zet het vuur onder de pan uit. Giet de rozijnen af en roer samen met de geroosterde pijnboompitjes door de gnocchi. Breng het geheel evt. op smaak met zout en peper.
9. Schep de gnocchi in diepe borden en garneer met de croutonkruimels en evt. enkele blaadjes verse basilicum.

Tags, , , , ,

Serveertips

Geen gnocchi in huis of houd je niet van gnocchi? Natuurlijk kun je ook andere pastasoorten gebruiken. Houd dan wel rekening met een andere bereidingstijd.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van LuukSpee013
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top