Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Najaarsquiche met spinazie en verse vijgen

  • Europees Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

500 of 600 gram verse spinazie
1ui gesnipperd
1eetlepel olijfolie
knoflookteentjes naar smaak
175 gram geitenkaas op rol
Rol Bladerdeeg
5 verse vijgen
3 eieren
Melk
Flinke eetlepel bloem
Half kopje couscous (ongekookt)
Handje walnoten
Zout
Peper


HULPMIDDELEN

Taartvorm ongeveer 28 cm doorsnede
Pan of wok
Maatbeker van 1 liter
Garde
Bakpapier

Spinaziequiche met verse vijgen

Heerlijke maaltijd-taart met seizoensgroenten. Alles lekker vers en geen pakjes of zakjes. Lekker en gezond dus! Misschien niet helemaal vegetarisch volgens de regels, maar wel zonder vlees of vis. Echte vegetariërs kunnen het recept makkelijk aanpassen naar hun regels. 😃😇

Bereidingswijze

Verwarm de olijfolie in de wok of pan en fruit de gesnipperde ui tot ze glazig is.
Was de spinazie en laat ze goed uitlekken. Voeg de geperste knoflook bij de ui en bak ze even kort mee.
Doe de spinazie erbij en laat ze slinken. Bak zoveel mogelijk vocht weg. Bekleed de taartvorm met bakpapier en doe vervolgens het bladerdeeg in de vorm. Verdeel de couscous op de bodem. Dit zal straks het overtollige vocht opnemen. Verdeel nu het spinaziemengsel in de vorm. Doe de gehakte walnoten er op. Klop de eieren los in de maatbeker. Doe er melk bij tot je totaal 400 ml hebt. Doe de bloem erbij en klop alles tot een glad beslagje. Schenk dit over je taart. Snij de geitenkaas in plakken en verdeel dit over je taart. Ten slotte snijd je de vijgen aan de bovenkant in tot een kruis. Snijd ze niet helemaal door! Verdeel de vijgen ook over je taart. Plaats de taart in een voorverwarmde oven van 200 graden en bak hem in ongeveer 35 minuten af.
Eet smakelijk!

Tags, , , , ,



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van margokool
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top