Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

kip parmo

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 2 personen

Kip:
2 kipfilets
50 gram bloem
1 ei , geklopt
50 gr, parmezan geraspt
bordje panko
1 tl. gedroogde oregano
paar basilicum blaadjes
z/p udm.
saus:
1 el. olijf olie
2 sjalotten gesnippert
2 tenen knof gesnippert
50 ml. rode wijn
1 tl. oregano
half blik cherry tomaatjes, zie foto
suiker ( proeven na het koken ! is waarschijnlijk niet nodig )
z/p naar smaak

extra:
1 teen knof
olijfolie ( spray is handiger )
2 bollen mozzarella in dunne schijven


HULPMIDDELEN

Oven
ovenschaal 2 x ( de 2 filets moeten er plat in kunnen naast elkaar , liever te klein dan te groot )
kommen
kookpan met dikke bodem
plasticfolie
deegroller


Volgens de makers is dit een variant op chicken parmigiana , het zal best, ik heb dat nog nooit gegeten ook zou het in Engeland Pub/kroeg voer zijn , nou dan is het wel eetcafe 2.0 spul ( morgen maar eens even met me local gaan overleggen waarom dit niet op de kaart staat )
kortom jolly good food!
 

Bereidingswijze

Kip:
verwarm je oven op 180C
meng panko met parmezan en oregano in 1 kom.
ei in kom 2 , bloem in kom 3 ja we gaan dus paneren
snijd de kip open, ontvlies en klap open , leg tussen 2 vellen plastic en rol wat dunner uit met de deegroller ( slaan kan ook ) bestrooi met zout en peper
haal vervolgens door bloem, ei , paneer en druk even aan.
spray of smeer je schaal heel licht in , leg de filets erin spray er nog wat olie over en bak 12 tot 14 minuten, dat is net/net niet gaar ja, maar geen paniek ze gaan nogmaals in de oven.
saus:
verwarm wat olie en voeg daar de sjalotten aan toe, op laag vuur super glazig bakken
voeg knof toe en bak dat 2 minuutjes mee, vervolgens de wijn , zet vuur hoog en kook in tot de helft roeren! dan de oregano en de helft van het blik incl. saus ( ook de helft ) toe , origineel is dit recept voor 4 , dus was beetje aanpassen.
zet nu vuur zeer laag, deksel op de pan en laat sluimmeren ik weet geen betere vertaling , voor 8 a 10 minuutjes.
proef en als je het te zuur vindt even wat suiker erbij, dat kan als je verse tomaten gebruikt.
sudder nog tien minuten met veel roeren tot een dikke saus , we willen niet veel vocht , is dat wel het geval , zeef het vocht weg.
neem de laatste teen knof en smeer de Ovenschaal goed in , vul de bodem met de saus en leg daar vervolgens de kip op.
bedek nu de kip met de plakken mozzarella zodat alles bedekt is.
bak 15/20 minuten af in de oven tot heet en kaas licht bruin en gesmolten is ( blijf er even bij de laatste 5 minuten , elke oven is anders )

Tags, , ,

Serveertips

Vaak met frietjes , maar pasta past prima , lekker bokbiertje erbij is een goede combi

Bron

Http://www.bbc.co.uk/food/programmes/b087xjtg



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van hans3333
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top