Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

**Volkorenpannenkoeken met Pruimen,Geitenkaas en Walnoten**

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

=200 gram rijpe Pruimen,gehalveerd en ontpit.
=1 eetl.Poedersuiker
=1 mespunt Kaneelpoeder.
=1 mespunt Nootmuskaat.
=1 pak mix voor Volkoren- of Meergranenpannenkoeken.
=900 ml.Melk. = 4 Eieren.Boter of vloeibaar bakproduct.
=200 gram zachte Geitenkaas.
=50 gram gepelde Walnoten, grof gehakt.
= 2 takjes Tijm.


HULPMIDDELEN

GROTE KOEKENPAN+


Vervang de pruimen door kersen, ook een heel
goede combi met geitenkaas.

Bereidingswijze

Voorbereiden: Snijd de pruimen in partjes en schep
ze om met de poedersuiker en specerijen. Laat
afgedekt staan.
1.Bereid het pannenkoekbeslag volgens de aanwijzigingen
op de verpakking met de melk en eieren.
2.Verhit in een grote Koekenpan steeds een klein beetje
boter en bak 8 dikke pannenkoeken van het beslag.
Houd ze tijdens het bakken warm in de oven (75 gr.C)
3.Schep wat van de pruimen op de warme pannenkoeken
en verkru.imel de geitenkaas erover.
Garneer met de walnoten en tijm.

Tags

Serveertips

Weg met die pit !!
Je kunt steenfruit natuurlijk van de pit afeten, maar pitloos
hapt het net iets lekkerder weg.
Halveer het fruit met een scherp mes rondom tot aan de pit
en draai dan de helften met het vruchtvlees tegenover-
gesteld van elkaar. Voor de kleinere kersenpit neem je een
glazen fles en een Oosters eetstokje. Kers op de flesopening
en met het stokje duw je de pitten er zo eruit in de fles.

Bron

MCD-Supermarkten.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Top