Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

**Volkorenpannenkoeken met Pruimen,Geitenkaas en Walnoten**

Door: harry_bijl

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op

Ingrediënten 4 personen


=200 gram rijpe Pruimen,gehalveerd en ontpit.
=1 eetl.Poedersuiker
=1 mespunt Kaneelpoeder.
=1 mespunt Nootmuskaat.
=1 pak mix voor Volkoren- of Meergranenpannenkoeken.
=900 ml.Melk. = 4 Eieren.Boter of vloeibaar bakproduct.
=200 gram zachte Geitenkaas.
=50 gram gepelde Walnoten, grof gehakt.
= 2 takjes Tijm.


Verder heb je nodig


GROTE KOEKENPAN+


Vervang de pruimen door kersen, ook een heel
goede combi met geitenkaas.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Voorbereiden: Snijd de pruimen in partjes en schep
ze om met de poedersuiker en specerijen. Laat
afgedekt staan.
1.Bereid het pannenkoekbeslag volgens de aanwijzigingen
op de verpakking met de melk en eieren.
2.Verhit in een grote Koekenpan steeds een klein beetje
boter en bak 8 dikke pannenkoeken van het beslag.
Houd ze tijdens het bakken warm in de oven (75 gr.C)
3.Schep wat van de pruimen op de warme pannenkoeken
en verkru.imel de geitenkaas erover.
Garneer met de walnoten en tijm.

Tags

Serveertip

Weg met die pit !!
Je kunt steenfruit natuurlijk van de pit afeten, maar pitloos
hapt het net iets lekkerder weg.
Halveer het fruit met een scherp mes rondom tot aan de pit
en draai dan de helften met het vruchtvlees tegenover-
gesteld van elkaar. Voor de kleinere kersenpit neem je een
glazen fles en een Oosters eetstokje. Kers op de flesopening
en met het stokje duw je de pitten er zo eruit in de fles.

Bron

MCD-Supermarkten.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top