Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

aardappel poffers / reibekuchen

  • Duits Bijgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

3 a 4 aardappelen,graf geraspt
1 flinke ui grof geraspt
1 a 2 eieren
enkele eetlepels bloem
peper en zout naar smaak.
100 gram pikante geraspte kaas
bak en braadmiddel ( olie of margarine)


HULPMIDDELEN

Meng of beslagkom. keuken rasp. Koekenpan. keukenpapier. lepels om de mengen .


Een variatie op de Duitse reibekuchen.

Bereidingswijze

Rasp de geschilde aardappelen grof en bestrooi met zout en peper. knijp zoveel mogelijk vrijkomend vocht uit de massa en strooi er de bloem overheen en werk die er doorheen, meng vervolgens de gesnipperde ui en de eieren met de geraspte kaas erdoor tot een samenhangend beslag. laat een pan heet worden en doe het bak en baad middel in de pan en maak met twee eetlepels telkens een hoopje en doe die in de panen laat de poffers enigszins zwemmend bakken, keer als ze mooi bruin zijn om en laat ook de andere kant mooi bruinbakken. laat vervolgens uitlekken op keuken papier.

Tags

Serveertips

Eet ze met bijvoorbeeld crème fraîche die aangemaakt met bv bieslook. of met kruiden roomkaas. of met appelmoes. laat je eigen fantasie de vrije loop.
in plaats van kaas kun je ook kerrie door de aardappelmassa mengen, ui en kerrie vormen samen een uitstekende combi.
eet smakelijk.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van PSelsig
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Dit nummer in Smult: o.a, de lekkerste hachee, coq au vin en andere traditionele gerechten met een nieuwe twist. Profiteer nu 5 X Smult met 30% korting! Profiteer nu!… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top