Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

Herfstige bonensoep met Indische invloeden, pittig Smullen dus

  • Indisch Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 6 personen

Voor de bouillon:
Stuk mooi rundersoepvlees van ca 6 ons (slager)
2 mergpijpjes
4 blaadjes laurier of djeroek peroet
2 takjes tijm
2 gekneusde teentjes knoflook
1 Spaans pepertje in grove stukken
4 runderbouillonblokjes
2 groentebouillonblokjes
1 bosje bladselderij (helft voor bouillon gebruiken, rest fijnsnijden voor afwerking van de soep)

Om de af soep te maken:
2 stangen prei, in dunne ringen
2 rode uien, in halve ringen
1 grote winterwortel, in dunne plakjes
1/2 witte kool, in dunne reepjes
1/2 knolselderij, in blokjes
1 grote pot bruine bonen (of witte als je dat lekkerder vindt)
1 klein zakje tauge, afgespoeld
2 volle el sambal goreng
1 zakje gebakken uitjes








HULPMIDDELEN

Soeppan
snijplank
scherp mes
schuimspaan


Yep, de herfst heeft zijn/haar intrede gedaan, dus de grote soeppannen kunnen definitief weer vooraan in de keukenkastjes gezet worden. Net als de stoofpannen en ovenschalen.
​Gebruik je soeppan eens voor deze toch wel pittige soep, maar niet zo heftig dat het overheerst.
​Gewoon net lekker dat tinteltje na, je bent weer als herboren en lang warm na een bord of kom!

Bereidingswijze

Zet het vlees met de ingrediënten voor de bouillon op in 3 L koud water.
Laat dit op een klein vuur 3 uur of langer zachtjes trekken tot het vlees supergaar is.
Schep het vlees uit de soep en trek in draadjes, haal het merg uit de pijpjes en snij fijn voor de liefhebber.
Haal met schuimspaan overige ingrediënten eruit, dit heeft zijn/haar werk gedaan en kan in de kliko.

De groenten in de bouillon rustig gaar laten koken.
Vlees terug in de pan doen samen met de bonen en laat een minuut of 5 zachtjes doorwarmen.
Tauge, sambal en bladselderij door de soep mengen en op het einde de gebakken uitjes.
Goed warm op tafel en Smullen maar! Selamet makan, eet smakelijk!

Tags

Serveertips

Sambal en ketjap op tafel voor de liefhebbers en je kunt vooruit...

Bron

Onze Jiri (natuurlijk..)



Leuk recept? Deel het
Reacties (6)
Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Top