Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies

*****ARROZ A LA HUERTANA*****

  • Spaans Hoofdgerecht
  •  
  • Geplaatst op
INGREDIENTEN 4 personen

=2 eetl Olijfolie = 1 bosje Lente-/Bosui. in
ringetjes,[loof apart]
=1 groen Paprika. in kleine blokjes.
=1 bosje groene asperges, in kleine stukjes.
=200 gram Diepvriesdoperwten, ontdooit.
=200 gram dubbel gedopte (diepvries) Tuinbonen
eventueel ontdooit.
=2 teentjes knoflook, fijngehakt.
=600 ml.Groentebouillon (van 2 tabletten)
=300 gram Risotto- of Parelrijst.
=3 eetl.Boter. = 1 bosje Peterselie, zeer fijngehakt.
=1 rode Peper, in ringetjes


HULPMIDDELEN

HAPJESPAN+
KOOKPAN+


Neem een witte wijn met duidelijke groentinten in
kleur, geur en smaak: een tintelfrisse 
Rueda Verdejo van Nava

 

Bereidingswijze

1.Verhit de olie in een Hapjespan en roerbak hierin de
bosui,paprika en asperge,
Voeg de doperwten,tuinbonen en knoflook toe en bak
nog 2 minuten.
2.Schakel de warmtebron uit en laat rusten. Breng
intussen de bouillon aan de kook en voeg al roerend
de rijst toe.Laat al roerend 10 minuten koken.
3.Voeg alle groenten toe en kook nog circa 5 minuten op een
lage stand,tot de rijst beetgaar is.
4.Schakel de warmtebron uit en roer de boter en peterselie
erdoor. Laat nog 1 minuut afgedekt staan.
Bestrooi met de rode peper en het fingesneden loof va de bosui.

Tags

Bron

MCD-Supermarkten.



Leuk recept? Deel het
Reacties (0)


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van harry_bijl
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Sabine laat zien hoe je gerechten waar zij echt trek van krijgt op een makkelijke manier bereidt. Kijk elke maandag & donderdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook.… Lees verder »

Loesje laat zien hoe je op eenvoudige wijze kookproblemen kunt oplossen. Kijk elke dinsdag & vrijdag om 10.00 uur op Smulweb Facebook… Lees verder »

Smult is het lekkerste kooktijdschrift voor de hobbykok. Ieder kwartaal verschijnt er een nieuw nummer boordevol kookinspiratie voor bij jou aan tafel. Alleen nu ontvang je voor €19,95 5 nummers Smult!… Lees verder »

Top